Deze nieuwsbrief is een uitgave van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Stationsgebied Driebergen-Zeist doet mee met ‘Dag van de Bouw’
Zaterdag 2 juni doet het project Stationsgebied Driebergen-Zeist mee met de Dag van de Bouw. Hét moment om de bouw van het stationsgebied van dichtbij te zien. Nieuwsgierig? Kom kijken! Lees meer

Nieuw college gemeente Utrechtse Heuvelrug

De partijen VVD, OPEN, CDA en SGP willen samen een nieuw college vormen. Lees verder

Programma economische ontwikkeling  
#UHOnderneemt

Update van de laatste ontwikkelingen
  • Voor de uitvoering van de Retailparagrafen zoeken wij een medior (uitvoerend) projectleider Economie. Lees meer
  • Het project ‘Lokaal inkopen’ van start. Samen met andere gemeenten komt er een tool met daarin alle lokale bedrijven, zodat het voor iedereen eenvoudiger wordt om lokaal in te kopen
  • Onze ‘Matchmaker’ werkt mee aan een bijeenkomst voor sociaal ondernemers op 31 mei. Mirjam Samsen van Helder Online vertelt tijdens deze bijeenkomst hoe zij sociaal ondernemers helpt hun website en de social media op de juiste manier in te zetten. Locatie: De Meewerktuin op landgoed Zonheuvel in Doorn. Lees meer
  • Het project ’Parkeervoorzieningen voor mountainbikers’ gaat starten. Het doel is nadenken over het verbeteren van de parkeervoorzieningen. Samen met vertegenwoordigers van de mountainbikers maar ook met ondernemers die willen meedenken. Bent u ondernemer en geïnteresseerd in het project meldt u zich dan aan via ondernemers@heuvelrug.nl
  • De komende weken zijn er opnames voor de imagofilm voor onze economie. Op onze oproep om in de film te figureren, kwamen veel reacties binnen. Hieruit zijn verschillende typen ondernemers uit de verschillende dorpen geselecteerd. De film wordt begin juli gelanceerd.
  • Met een aantal zorgbedrijven en de RSD bieden we werkzoekenden en baanswitchers begeleiding, opleiding en garantie op 4 jaar werk in de zorg. Kom langs in de SKOUT-winkel op het Emmaplein 252 in Zeist om je te ontwikkelen binnen de zorg! (Woensdag, tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur)

Ontwikkeling stationsgebied Driebergen-Zeist

Het stationsgebied Driebergen-Zeist ondergaat een complete metamorfose. Het indrukwekkende project ligt mooi op schema. Eind maart werd maar liefst 1200 kubieke meter beton gestort voor het dek van een extra spoor. Ook werd het diepste punt (12 meter) bereikt. In augustus wordt het 140 meter lange betondek op zijn positie geschoven voor het extra spoor.

Meldpunt verdachte situaties en enquête over veiligheid

Voor de komende jaren (2019-2022) stelt de gemeente een nieuw Integraal Veiligheidsplan op. Verschillende onderwerpen worden samen met o.a. politie, woningbouwcorporaties, inwoners én met u als ondernemer, actief aangepakt.
Een van de onderwerpen die hoog op de agenda staat is de aanpak van ondermijning. Wij vragen u nadrukkelijk om met ons samen te werken in de aanpak van ondermijning en ons te melden als u signalen hiervan heeft.

Meldpunt
Melden kan anoniem via het meldpunt. De melding gaat vervolgens naar ‘BOA en handhaving’.

Enquête
Het is belangrijk dat wij weten hoe ondernemers denken over de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente. Dit kunnen wij dan meenemen als input voor ons veiligheidsplan. Dus voelt u zich veilig? Welke prioriteiten moeten er gemaakt worden als het gaat om veiligheid en wat speelt er rondom veiligheid binnen uw onderneming? Geef het door en vul de enquête in.

#Gezichtvandeheuvelrug

Mirjam Verschoor van Mirjam Verschoor Fotografie uit Driebergen en levenskunstenares Nicole Recourt en Krommunicatietrainer Marnix Lamers van De Meewerktuin op Landgoed Zonheuvel stellen zich voor. Lees meer

Website Visit Utrecht Region

De website UtrechtRegion is gelanceerd. Bezoekers ontdekken de regio aan de hand van diverse verhaallijnen, waaronder Waterlinies, Kastelen & Buitenplaatsen, Oud Hollandse Ambachten en Middeleeuwen. De website is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen de toeristische marketingorganisaties in regio Utrecht.

Meimaand = Fietsmaand

Mei staat in het teken van fietsen. Ook in Utrechtse Heuvelrug wordt extra aandacht besteed aan nieuwe routes en fietsevenementen. Vanaf 1 mei zijn diverse themaroutes uitgelicht. Via social media en Google AdWords worden advertenties uitgezet.

Reminder glasvezel buitengebied

Is uw bedrijf gevestigd in het buitengebied? Vergeet niet om vóór 22 mei een glasvezelabonnement af te sluiten via www.glasvezelbuitenaf.nl. Er zijn nog een paar aanmeldingen nodig om de 50% te halen!

Campagne ‘Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen’

Dinsdag 24 april werd de campagne Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen officieel gelanceerd. Tijdens de lancering is het eerste exemplaar van het paspoort ‘Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen’ overhandigd. Het paspoort heeft een oplage van 20.000 exemplaren en kan ingekocht worden voor € 0,50 per stuk. Opwww.visitutrechtregion.com/kastelen staat de hele campagne. Paspoorten inkopen voor uw gasten of meer informatie kan via samenwerkenloont@hv-marketing.nl.

Project Sterke Lekdijk Amerongen-Wijk bij Duurstede

De komende 10 jaar wordt het project Sterke Lekdijk uitgevoerd. De Lekdijk wordt hierbij versterkt zodat deze weer decennia mee kan. Het loopt vanuit het oosten (net buiten de bebouwde kom van Amerongen 11 kilometer) tot aan de Prinses Irenesluis in het westen. De ontwerpen inzien, het nieuws volgen of meedenken over de beste oplossingen en inrichting? Abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Ruimte gezocht

Een aantal bedrijven en instellingen zijn op diverse plekken in Driebergen op zoek naar maatschappelijke ruimte. Heeft u iets te koop of te huur? Laat het ons weten via ondernemers@heuvelrug.nl.